Piramisjátékok

Montessori torony, avagy Piramisjáték, textil logikai torony

Hallottál már Maria Montessoriról? Ha szereted a fejlesztő játékokat, akkor biztosan. Az olasz orvosnő szerint a gyerekek önállóan tanulnak a legtöbbet, nekünk csak az irányt és a megfelelő eszközöket kell megadni számukra.

A módszer szerint:  ” A tanulás egy természetes folyamat, amelyet a gyermek visz véghez, de nem szavakra hallgatva, hanem a környezetéből szerzett tapasztalatokkal.”

A textil Montessori torony, vagyis Piramisjáték,ezen az elven működik, egyre kisebb karikákat kell a kúpra helyezni, hogy egy színes piramist kapjon a gyerkőc. Ezáltal az alábbi területeket fejleszti: 

  • logikai gondolkodást,
  • térlátást,
  • szem-kéz koordinációt,
  • finommotorikai képességeket.

Mivel a kicsik mindenen a címkéket keresik, ezért és hogy még izgalmasabb játék legyen ez számukra, ripsz szalagokkal és pamut zsinórokkal van kiegészítve (összesen 33-mal). Hiszen egy baba elsősorban érintéssel és látással szerez tapasztalatokat, amihez az is hozzátartozik, hogy mindent megrágcsál. A különböző textúrák és színek izgalmassá teszik a picik számára a karikákat.

MOntessori torony, játék közben

Bababarát, 100 %-os pamutvászonból készül, azokból a textilekből, amelyeket te választasz ki. A színei hosszabb használat után is ilyen szépek maradnak. Amikor már “kinőtte” a baba ezt a fajta játékot, akkor is tökéletes dekorációja lehet a szobának.

Antiallergén töltet adja a formáját, nyugodtan rágcsálható, nem okoz allergiát. Mosható és, ami a legjobb, pehely könnyű!

18*18 cm-es kocka alapon helyezkedik el a kúp, amire 6 karikát kell felhelyezni. A teljes játék 22 cm magas.

piramisjáték-Montessori torony

Többféle tematika alapján készülhet: erdei állatos, szafaris, kislányos, járműves, tengerész,stb.

Nyílt végű játék, ami azt jelenti, hogy nemcsak építeni lehet vele, hanem kukucska játékot játszani, karkötőként használni, gurítani, csak a képzelet szab határt!

Montessori játék-őszi, erdei állatok, róka, süni

Egy termék se felelt meg a keresésnek.